You might also like
Jesienią warto postawić na proste i rozgrzewające zupy. Te przepisy, zainspirowane kuchnią naszych babć, przeniosą Cię do smaków dzieciństwa. Wystarczy kilka popularnych składników i możesz cieszyć się pysznym obiadem.
Ta zupa sprawdzi się zwłaszcza podczas zbliżającej się jesieni oraz zimy. Dzięki dodatkowi czosnku stanowi świetne wsparcie odporności.
Potrzebne składniki:
Przygotowanie:
Kaszę manną kilkukrotnie przepłucz wodą. Umieść ją w garnku i zalej wodą lub bulionem. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie podsmaż na patelni posiekaną cebulkę aż zmięknie i lekko się zarumieni. Dodaj warzywa i duś przez 5 minut. Jeśli wybierasz wersję z dodatkiem mięsa, dodaj do warzyw boczek lub kiełbasę.
Dopraw czerwoną papryką i przełóż do gotującej się kaszy. Dopraw zupę solą, pieprzem, szczyptą kminku i rozmarynu. 10 minut przed końcem gotowania dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Tak przygotowaną zupę możesz podawać ozdobioną ziołami.
Comments are closed.