Możesz zrobić pyszny i niedrogi posiłek z zaledwie kilku składników.
Jesteście gotowi na coś zupełnie innego i niepowtarzalnego. Ta rolada zrobi na wszystkich wrażenie i będziesz ją robić częściej. Ta rolada jest szybka i łatwa w przygotowaniu, dzięki czemu jest idealna zarówno na popołudniową herbatę, jak i na kolację. Na pewno nie będziesz się nudzić!
Ta rolada jest świetna do ograniczenia węglowodanów w diecie. Nie ma w niej mąki. Można ją zabrać na zimno do pracy, aby w przerwie na lunch zjeść coś zdrowego.
Składniki:
- 4 jajka
- 150g sera żółtego cheddar w plastrach
- 1 cukinia
- Sól i pieprz
- Olej
Jak zrobić roladę?
Cukinii nie trzeba obierać. Wystarczy, że dobrze ją umyjesz. Za pomocą grubej tarki zetrzyj ją na tarce.
Chipsy będą wilgotne, więc odsącz z cukinii sok i dobrze ją odciśnij. Rozgrzej trochę oleju na patelni i smaż warzywa, aż się zrumienią.
Wymieszaj jajka w misce. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wymieszaj masę jajeczną z usmażoną cukinią i dobrze wymieszaj.
Umieść jajka i cukinię na tej samej patelni.
Gotuj mieszaninę na średnim ogniu, aż będzie dobrze połączona, a spód będzie złotobrązowy. Użyj łopatki, aby przerzucić naleśnik na talerz lub pokrywkę. Po zdjęciu naleśnika z patelni, odwróć go do góry nogami i umieść na nim pokrywkę. Gotuj naleśniki jeszcze przez kilka minut, aby zrumienić je z drugiej strony.
Przełożyć naleśnik na papier do pieczenia. Na naleśniku ułożyć plasterki sera, a następnie zawinąć papier wokół niego.
Pozostawić roladkę do ostygnięcia.
Po zastygnięciu i schłodzeniu ostrożnie zdjąć zawiniątko i pokroić na kawałki.
Comments are closed.