You might also like
Ten przepis jest bezglutenowy i bez cukru. Można go jeść podczas redukcji. Tym deserem można się cieszyć nawet późno w nocy bez żadnych ograniczeń. Ta słodka przekąska jest zdrowa i pyszna.
Oddziel żółtka i białka w osobnych miskach.
Białka wymieszać z 40 gramami erytrytolu i 1 łyżeczką soku z cytryny do uzyskania sztywnej białej piany. Wmieszaj do niej zmielone orzechy włoskie.
Rozgrzać piekarnik do 170°C
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i narysuj dwa okręgi. Każdy okrąg powinien mieć średnicę 18 cm. Mieszanka białek powinna być równomiernie rozłożona na okręgach. Piec przez 20-25 minut w rozgrzanym piekarniku.
W trakcie pieczenia upiecz żółtka. Następnie w rondelku podgrzej śmietankę i 40g erytrytolu. Do masy dodaj dwie łyżeczki soku z cytryny i szczyptę wanilii. Wymieszaj składniki w rondelku, a następnie dodaj wodę do garnka. Mieszaj masę trzepaczką, aż zgęstnieje.
Comments are closed.