You might also like
Jednakże każda domowa gospodyni i każdy smakosz pierogów dobrze wie, że nie znajdzie się tak dobrych pierogów w sklepie, jak tych wykonanych w domu. Ich smak jest nie do podrobienia!
Większość z nas sięga jednak do sklepowych, gotowych pierogów, ponieważ uważają, że produkcja ich jest zbyt czasochłonna, a my nie mamy na to po prostu czasu. Ignorujemy jakość, sięgając po tanie koszty, ale ten sposób na lepienie pierogów pokaże Ci, że wcale nie musisz poświęcać całego dnia na lepienie, a sprawić rodzinie przyjemność w krótkim czasie!
Zacznijmy od rozwałkowania ciasta na powierzchni roboczej. Obsypujemy mąką. Układamy farsz około 5-7 cm od krawędzi naszego ciasta.
Łapiemy ciasto za krawędź i po prostu przykrywamy nasz farsz. Należy docisnąć ciasto, kształtując już nasze przyszłe pierogi.
Chwytamy po coś okrągłego do wycinania ciasta. Świetnie sprawia się do tego lejek, szklanka bądź inna foremka o okrągłym kształcie.
Wycinamy teraz nasze pierogi, a końcówki powinniśmy docisnąć palcami, bądź widelcem, aby jeszcze bardziej skrócić czas produkcji. Dzięki temu uzyskamy niesamowity wzór na falbance.
Comments are closed.