Jest szybki i prosty. Pierogi są wyśmienite. Wystarczy przygotować wybrany farsz na pierogi według preferencji.
Ciasto jest bardzo elastyczne i delikatne. Do jego wykonanie potrzebna jest tylko mąka i woda.
Stolnicę lub blat należy obsypać mąką. Wysypujemy mąkę i tworzymy z niej kopiec. Na środku robimy dziurkę. Należy zagotować wodę, następnie trzeba ją odstawić na chwilę do przestygnięcia.
Woda musi wciąż gorąca, ale nie wrząca. Wodę dolewamy do mąki, do momentu, aż ¾ mąki kopca mąki połączy się z wodą. Dolewamy odrobinę oliwy i zagniatamy ciasto.
Powstały placek dzielimy na prostokątny o wymiarach 4 cm na 5 cm. Kształt i wielkość może dopasować samemu. Jeśli ciasto jest gotowe, możemy przygotować ulubione farsz. Smacznego!
Comments are closed.