You might also like
Ten deser będzie idealną przekąską dla Twoich bliskich oraz znajomych. Przygotuj je z nami już dziś, a na pewno zaskoczysz swoich gości!
Kefir wymieszać z sodą oczyszczoną. Do mąki wsypać cukier i kakao. Następnie wlać kefir i połączyć wszystkie składniki.
Formę do pieczenia nasmarować masłem lub wyłożyć pergaminem. Wlać przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 200’C przez ok. 20 minut. Za pomocą suchego patyczka lub wykałaczki sprawdzić, czy ciasto jest gotowe.
Deser można ozdobić polewą czekoladową lub lukrem. Ciekawym pomysłem jest także przekrojenie go na pół i posmarowanie dżemem, bitą śmietaną lub kremem ze skondensowanego mleka.
Ekspresowe ciasto czekoladowe może być podawane bezpośrednio po upieczeniu, jednak najlepszy smak osiągnie po kilka godzinach.
Comments are closed.