You might also like
Do głębokiej miski wbij 4 jajka, a następnie dodaj cukier i sól. Tak przygotowane składniki ubijaj mikserem. Do ubitej masy dodaj 600 ml mleka, mąkę oraz olej słonecznikowy.
Kolejnym krokiem jest przygotowanie farszu. W tym celu przepuść przygotowaną wieprzowinę oraz filet z kurczaka przez maszynkę do mielenia mięsa. Pamiętaj o uprzednim dodaniu do mięsa pokrojonej w kostkę cebuli.
Po ukończeniu powyższych czynności rozbij widelcem 3 jajka, wlej do nich 50 ml mleka i dopraw szczyptą soli. Następnie zanurz przygotowane naleśniki w cieście.
Aby naleśniki nie były zbyt suche czy niedosmażone, najlepiej smażyć je około 4 minut na każdą ze stron. W tej kwestii czas ma duże znaczenie, ponieważ należy pamiętać, że mięso musi być całkowicie usmażone.
Comments are closed.