Przepis na to danie pochodzi wprost z greckich wysp, przypadnie do gustu każdemu. Istnieje kilka sposobów przygotowania tego dania.
Jest to pełnowartościowy posiłek, który zawiera w składzie mięso. Takie zestawienie stworzy sycący i aromatyczną potrawę.
Umyj dokładnie kaszę gryczaną. Następnie wsyp są do garnka z wrzącą, osoloną woda i gotuje do miękkości. Jedną cebulę zmiel na maszynce do mięsa i dodaj do mięsa mielonego.
Uformuje niewielkie kotleciki, panieruj w mące. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilości ilością smażymy kotlety z obu stron, do uzyskania złotego koloru.
Cebulę pokrój na pół pierścienie i podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Do cebuli wlewamy sos pomidorowy i chwilę podgrzewamy. Następnie sos przelewamy na wcześniej przygotowane kotlety i wszystko przykrywamy.
Comments are closed.