You might also like
Do ich wykonania nie będziesz potrzebować drożdży, co znacznie skraca czas ich robienia. Wypróbuj ten przepis już dziś i podziel się nim ze znajomymi.
Do jednej miski wsyp: cukier, sól dodaj kefir oraz ocet. Całość wymieszaj za pomocą trzepaczki. Do masy dodaj jedno żółtko i dwa białka jaj. Wsyp również proszek do pieczenia.
Delikatnie ugnieć ciasto za pomocą dłoni. Podczas ugniatania, stopniowo przesiewaj do masy mąkę pszenną. Ciasto powinno być delikatne i puszyste. Rozwałkuj je w rolkę i podziel ją kilka części. Teraz możesz przygotować nadzienie: dodaj ser oraz resztę jajek i dobrze wymieszaj.
Mały kawałek ciasta posyp z obu stron mąką pszenną, a następnie go rozgnieć. Na środku nakładaj nadzienie, następnie złącz ze sobą każdy brzeg ciasta.
Czynność powtórz z każdym kawałkiem. W między czasie piekarnik nagrzej do 200 stopni. Bułeczki ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Comments are closed.