Wystarczy na nie przeznaczyć bowiem kwadrans, aby cieszyć się pysznym smakiem deseru, który będzie pasował do popołudniowej kawy. Można je również zapakować na wynos i mieć do pracy bądź szkoły.
Wafle posmarować warstwą ulubionego dżemu, a na jednym z nich ułożyć herbatniki. Wlać do garnka 100 ml wody i wsypać 100 g kryształu.
Wszystkie składniki razem dokładnie połączyć ze sobą. Na koniec wsypać jeszcze zmielone wcześniej orzechy włoskie oraz pokruszone herbatniki.
Przygotowaną masę rozsmarować na herbatnikach i znów przykryć je kolejną warstwą herbatników. Tę kolejną warstwę zakryć waflem z dżemem, który był odstawiony na samym początku.
Dobrze jest, aby na przygotowanym deserze położyć coś cięższego, żeby warstwy scaliły się ze sobą. Umieścić szybkie ciasto w lodówce na około 3 godziny.
Czekolada musi się stopić. Ciemną czekoladę natomiast rozpuścić i dodać do niej bitą śmietanę.
Comments are closed.