Przepis na wyjątkowy biszkopt z nadzieniem w środku – W zaledwie 10 min przygotujesz ten pyszny kefirowy przysmak.

Zaskakująco miękkie ciasto na bazie kefiru.

Banalne w przygotowaniu i fenomenalne w smaku. Spróbuj!

Składniki:

  • 2 jajka
  • cukier (100 g)
  • kefir (180 ml)
  • roztopione masło (100 g)
  • mąka (200 g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • dżem (np. wiśniowy)
  • cukier puder

Przygotowanie:

W misce za pomocą trzepaczki mieszamy ze sobą jajka, kefir, roztopione masło oraz cukier. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników.

 

 

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy na nią połowę przygotowanego ciasta.

 

 

Do masy znajdującej się na blaszce dodajemy dżem.

Rozprowadzamy go po powierzchni ciasta za pomocą szpikulca.

 

 

Na tak przygotowaną masę wylewamy resztę ciasta i wygładzamy powierzchnię. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez ok. 25-30 minut.

 

 

Gotowe ciasto możemy udekorować cukrem pudrem.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!