Roladka marchewkowa – idealna przekąska na imprezę. Jedz nawet po 22.00 i chudnij.

W obecnych czasach coraz więcej osób zwraca swoją uwagę na to co jedzą. Dbamy, aby nasze pożywienie było zdrowe oraz niskokaloryczne.

 

 

Diety najtrudniej jest się trzymać w święta, kiedy to na stole znajdują się same pyszności, którym ciężko nam się jest oprzeć. Sałatki, ciasta oraz słodkie i słone przekąski stanowią raj dla naszego podniebienia, ale mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie oraz figurę.

Doskonałym rozwiązaniem może stać się pyszna oraz pełna witamin roladka marchewkowa. Składniki ciasta są tanie oraz łatwo dostępne, a samo danie proste w przygotowaniu, dlatego bez problemu przyrządzą je wszyscy, bez względu na kulinarne umiejętności.

 

Składniki: 

  • 750 g marchewki
  • 5 jajek
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól oraz przyprawy do smaku (w zależności od upodobań)
  • 1 łyżka cukru (jeśli robisz ciasto na słodko)

Ciasto sprawdzi się idealnie w jadłospisie każdego z nas – można je sporządzić zarówno na słono jak i na słodko – w zależności od preferencji.

 

Składniki na słone nadzienie ciasta:

  • 200 g miękkiego twarogu
  • zioła i przyprawy (np. pęczek koperku lub świeża posiekana bazylia)
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

 

Składniki na słodkie nadzienie ciasta: 

  • 200 g miękkiego twarogu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta wanilii

 

Kiedy już zbierzemy wszystkie potrzebne do ciasta składniki, możemy przyjść do przyrządzenia smakołyku. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, dlatego też nie powinniśmy mieć problemów podczas jego przyrządzania.

Wróć1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!