You might also like
Dzięki temu przepisowi, nawet osoba o najmniejszym doświadczeniu kulinarnym będzie mogła z łatwością przyrządzić ten deser, a wszyscy w domu z pewnością nie będą w stanie mu się oprzeć. Koniecznie musisz spróbować!
1. Ubij wcześniej schłodzone jajka z solą, używając trzepaczki lub miksera. Następnie, dodawaj powoli cukier, olej i mleko.
2. Następnie, stopniowo dodaj przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto stanie się jednolite, gładkie i osiągnie konsystencję gęstej śmietany.
3. Przełóż połowę przygotowanego ciasta do formy wyłożonej papierem do pieczenia, nasmarowanej olejem i posypanej mąką. Następnie rozprowadź warstwę dżemu i zalej resztą ciasta. Wygładź powierzchnię za pomocą szpatułki.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160°C, przez 45 minut. Voilà!
Comments are closed.