Dzielę się dziś z Wami przepisem na klasyczną sałatkę berlińską, która w takiej postaci smakuje moim bliskim najbardziej. Pikantność sałatki, możesz dowolnie regulować w zależności od upodobań Twoich bliskich. Gwarantuję, że obok niej nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Szynkę i ogórka, pokrój w drobną kostkę.
2. Ziemniaki ugotuj do miękkości, jajka na twardo, a następnie wystudź. Potem, oddziel białka od żółtek, białka i ziemniaki pokrój w drobną kostkę. Połącz z szynką i ogórkiem, dobrze wymieszaj.
3. Teraz, zetrzyj żółtka na tarce, dodaj do nich musztardę, śmietanę, drobno posiekany koperek i dobrze wymieszaj.
4. Przygotowanym dressingiem, polej sałatkę, dodaj starty na tarce o grubych oczkach ser, dopraw do smaku solą i wymieszaj. Gotowe!
Comments are closed.