You might also like
Dodatkowo oraz opcjonalnie w celu dekoracji można użyć:
W pierwszej kolejności należy posmarować dwa wafle dżemem. Następnie na jednym z nich należy ułożyć warstwę herbatników.
Do garnka wlej 100 ml wody i dodaj 100 g cukru. Całość gotuj ciągle mieszając aż cukier całkowicie się rozpuści w wodzie.
Następnie do garnka dodaj masło, czekoladę oraz kakao. Wszystko mieszaj do połączenia wszystkich składników. Na koniec do garnka należy dodać zmielone orzechy oraz pokruszone herbatniki.
Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę delikatnie ostudź i ułóż z niej warstwę na herbatnikach.
Dżem powinien być skierowany do warstwy herbatników. Na wierzch postaw coś ciężkiego i przechowuj w lodówce przez około 2-3 godziny.
Gdy wafle będą w lodówce w międzyczasie można przygotować lukier do dekoracji wafli. W tym celu wsadź białą czekoladę do rondelka dodaj do niej śmietanę mieszaj aż całość się roztopi.
Comments are closed.