Bezkonkurencyjna polędwiczka wieprzowa: Prosty i szybki przepis. Z aromatycznymi dodatkami zwali Cię z nóg.

 

Schab ponacinaj nożem w sposób pokazany na zdjęciu. Pamiętaj, aby nie przecinać go do końca. Kawałek mięsa dopraw przyprawami: solą, pieprzem i majerankiem. Następnie przeciśnij czosnek przez praskę i natrzyj nim całość.

 

 

Obraną cebulę pokrój w pół-pierścienie. Przygotuj boczek, tnąc go na cienkie plastry. W każdą lukę włóż odrobinę cebuli i boczku.

 

 

Jeśli robisz wersję z ogórkami kiszonymi, pokrój je w plasterki i włóż do nacięć. W przypadku kapusty kiszonej otul nią mięso.

 

 

Piec nagrzej do 180 stopni i umieść w nim naczynie żaroodporne na czas około 40 minut. Danie jest gotowe do podania na stół.

Życzę smacznego!

2 of 2Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!