Jest to smaczny deser, który sprawdzi się nie tylko do niedzielnej kawy, ale także w innych przypadkach. Jego przygotowanie jest proste i szybkie.
Pierwszym krokiem jest zaparzenie mocną kawę i czekamy, aż ostygnie. Składniki do przygotowania ciasta mieszamy razem w misce i ubijamy trzepaczką, aż osiągnie jednolitą masę. Tak przygotowaną masę wlewamy na blachę, która wcześniej musi zostać posmarowana tłuszczem oraz posypana mąką.
Takie przygotowanie ciasta jest szybkie i proste. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Po tym czasie zostawiamy ciasto do ostygnięcia i zalewamy wcześniej przygotowaną kawą i smarujemy dżemem morelowym.
Bierzemy garnek i wlewamy do niego śmietanę, czekoladę i czekamy, aż osiągnie temperaturę wrzenia. Po wyjęciu z ognia zostawiamy, aż czekolada ostygnie i polewamy na wcześniej upieczone ciasto. Po przygotowaniu ciasta wstawiamy je na około 2 godziny do lodówki aż wszystko stężeje.
Comments are closed.