Przygotowanie ciasta zaczynamy od zrobienia masy. Na początek obierz i zmiel orzechy. Do miski wlej śmietanę i dokładnie ją ubij, następnie dodaj do niej skondensowane mleko i nadal ubijaj. Do powstałej masy dodaj twaróg nadal ubijając.
Do tak przygotowanej masy wsyp zmielone orzechy i ostrożnie wymieszaj całość i wstaw miskę do lodówki. Przygotowanie spodu zacznij od rozdrobnienia herbatników, następnie wsyp do nich kakao. Do garnka wrzuć masło i dodaj do niego śmietanę. Podgrzewaj produkty do chwili, aż się połączą.
Wlej masę do pokruszonych herbatników i starannie wymieszaj. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Na nim ułóż pierwszą warstwę ciasta, na nim krem. Połóż kolejną warstwę ciasta i kremu, następnie wygładź górną część. Ciasto wstaw do lodówki. Czas na przygotowanie polewy. W tym celu umieść śmietanę w misce i lekko podgrzej. Następnie dodaj do niej połamaną w kostkę czekoladę. Mieszaj składniki do uzyskania gładkiej masy.
Comments are closed.