You might also like
Skromne, łatwo dostępne składniki, które zawsze goszczą w twojej spiżarni, mogą niespodziewanie stworzyć smakowite i unikalne ciasto. Nie tylko olśniewa swoim wyglądem, ale i zachwyca swoim niezwykłym smakiem. Doświadczysz jeszcze więcej radości z pieczenia, jeśli zaprosisz do kuchni kogoś do pomocy, a przy okazji pogawędzisz sobie z bliską osobą. Koniecznie musisz spróbować!
1. W głębokiej misce, ubij jajko z solą i cukrem, po czym dodaj olej.
2. Następnie, dodaj kefir połączony z sodą oczyszczoną i dokładnie wymieszaj całość. Na zakończenie, dodaj przesianą mąkę i kakao, a następnie dokładnie połącz wszystko mikserem, aby uzyskać jednorodne ciasto.
3. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź po całej powierzchni.
4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35-40 minut. Po upieczeniu, odstaw do ostygnięcia.
5. W międzyczasie, przygotuj krem: Ubij miękkie masło z mlekiem skondensowanym na lekką i aksamitną masę.
6. Przekrój ostudzone ciasto na dwie części i pierwszą połowę posmaruj połową kremu. Następnie ułóż pokrojone w plastry banany i przykryj drugą częścią ciasta. Na wierzch i boki ciasta nałóż pozostały krem i posyp wiórkami czekoladowymi oraz kokosowymi wedle własnej inwencji. Gotowe!
Comments are closed.