You might also like
Ten pyszny smakołyk będzie rozpływał się w ustach i pozostawi Cię ze wspaniałym smakiem. Ten przepis jest wynikiem pracy mojej mamy. Ten biszkopt jest łatwy do wykonania, a do tego miękki i lekki.
W misce wymieszaj cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodaj mleko i ponownie wymieszaj składniki.
Oddziel żółtko i białko jajka. Posól jedno i drugie. Białka wymieszać mikserem na niskich obrotach. Gdy masa zgęstnieje, zwiększyć prędkość, aby włączyć cukier.
Nie wlewaj wszystkiego naraz. Należy to zrobić w trzech etapach. Następnie dodaj żółtka do białek. Dobrze wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Ponownie wmieszaj przesianą mąkę. Teraz możesz dodać proszek do pieczenia. Upewnij się, że masa nie jest zbyt gęsta, dodając olej i mleko.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, a następnie przelej do niej masę. Na środku ciasta umieść pałeczkę. Za jej pomocą narysuj spirale zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Ważne: Włóż formę z ciastem do piekarnika. Piecz w temperaturze 170° przez 40 do 45 minut.
Aby wyjąć ciasto z formy, uderz kilka razy o stół.
Comments are closed.