Ten przepis sprawi, że Twoje ciasto będzie zawsze miękkie i puszyste.

Ten biszkopt jest miękki i pyszny.

Ten pyszny smakołyk będzie rozpływał się w ustach i pozostawi Cię ze wspaniałym smakiem. Ten przepis jest wynikiem pracy mojej mamy. Ten biszkopt jest łatwy do wykonania, a do tego miękki i lekki.

 

 

Do jego wykonania potrzeba tylko kilku składników.

  • 40 ml mleka
  • Mąka pszenna 6 łyżek stołowych
  • Cukier 6 łyżek stołowych
  • żółtka 4 sztuki
  • Białka jaj 4 części
  • Olej roślinny 4 łyżki
  • cukier waniliowy 3 łyżki
  • Do proszku do pieczenia dodać szczyptę soli

Sposób przygotowania:

W misce wymieszaj cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodaj mleko i ponownie wymieszaj składniki.

 

 

Oddziel żółtko i białko jajka. Posól jedno i drugie. Białka wymieszać mikserem na niskich obrotach. Gdy masa zgęstnieje, zwiększyć prędkość, aby włączyć cukier.

 

 

Nie wlewaj wszystkiego naraz. Należy to zrobić w trzech etapach. Następnie dodaj żółtka do białek. Dobrze wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.

 

 

Ponownie wmieszaj przesianą mąkę. Teraz możesz dodać proszek do pieczenia. Upewnij się, że masa nie jest zbyt gęsta, dodając olej i mleko.

 

 

Wyłóż blachę papierem do pieczenia, a następnie przelej do niej masę. Na środku ciasta umieść pałeczkę. Za jej pomocą narysuj spirale zgodnie z ruchem wskazówek zegara.

 

 

Ważne: Włóż formę z ciastem do piekarnika. Piecz w temperaturze 170° przez 40 do 45 minut.

 

 

Aby wyjąć ciasto z formy, uderz kilka razy o stół.

 

 

Ostrożnie zdejmij papier do pieczenia, aby nie uszkodzić ciasta. Smacznego.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!