Zimowe ciasto „Śnieżna burz” bez wątpienia ozdobi Twój świąteczny stół. Połączenie śnieżnobiałego twarogu, owoców, ciastek i czekolady jest nie tylko piękne, ale także niezwykle smaczne!
Używam formy o średnicy 24 centymetrów.
Wymieszaj twarożek ze śmietaną i cukrem, ubij mikserem do uzyskania gładkości. Do twarogu dodaj sok z puszki brzoskwiń, ubij mikserem.
Dodaj do miski również żelatynę z mlekiem, wanilią i wymieszaj trzepaczką. Nasmaruj silikonową formę olejem roślinnym. Jeśli masz metalową formę, przykryj ją folią spożywczą, będzie Ci łatwiej wyciągnąć ciasto z blachy.
Rozprowadź niewielką część masy twarogowej w formie. Ułóż warstwę ciastek. Ponownie rozprowadź masę twarogową.
Ułóż warstwę brzoskwiń. Rozprowadź pozostałą masę twarogową. Posyp cienką warstwą pokruszonych ciasteczek.
Włóż ciasto do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na noc. Gotowe ciasto polej stopioną białą czekoladą i posyp kawałkami tej samej czekolady. Deser jest gotowy! Delikatnie i słodko! Smacznego!
Comments are closed.