Delikatny sernik „Łzy Anioła” na szybko. Raz, dwa i gotowe. Najlepszy jaki jadłam!

Twaróg, żółtka, cukier, kaszę mannę i kwaśną śmietanę wymieszać. Można to zrobić z pomocą blendera. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę.  Gotowe ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować na grubość około pół centymetra i przełożyć do formy do pieczenia.

 

Ciasto piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasta należy wyłożyć na nie masę serową. Następnie masę serową zakryć ubitą pianą z białek.  Ciasto wstawić do piekarnika na 15 minut, do czasu aż na wierzchu pojawi się złoty kolor.

Po tym czasie ciasta nie należy wyjmować z piekarnika, a jedynie otworzyć drzwiczki. Ciasto powinno przebywać w cieple piekarnika jeszcze przez 30 minut. Nie należy się martwić, gdy piana z białek trochę opadnie.  Po upływie 30 minut ciasto można wyjąć z piekarnika. Należy wystudzić je w temperaturze pokojowej.

 

 

 

Jeśli chcemy uzyskać efekt rosy na wierzchu ciasta, należy ciasto odstawić na półtorej godziny. Ciasto można ozdobić jagodami lub cukrem pudrem.  Smacznego!

2 of 2Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!