Twaróg, żółtka, cukier, kaszę mannę i kwaśną śmietanę wymieszać. Można to zrobić z pomocą blendera. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Gotowe ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować na grubość około pół centymetra i przełożyć do formy do pieczenia.
Ciasto piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasta należy wyłożyć na nie masę serową. Następnie masę serową zakryć ubitą pianą z białek. Ciasto wstawić do piekarnika na 15 minut, do czasu aż na wierzchu pojawi się złoty kolor.
Po tym czasie ciasta nie należy wyjmować z piekarnika, a jedynie otworzyć drzwiczki. Ciasto powinno przebywać w cieple piekarnika jeszcze przez 30 minut. Nie należy się martwić, gdy piana z białek trochę opadnie. Po upływie 30 minut ciasto można wyjąć z piekarnika. Należy wystudzić je w temperaturze pokojowej.
Jeśli chcemy uzyskać efekt rosy na wierzchu ciasta, należy ciasto odstawić na półtorej godziny. Ciasto można ozdobić jagodami lub cukrem pudrem. Smacznego!
Comments are closed.