You might also like
Apetycznie miękkie, rozpływające się w ustach bułeczki pachnące czosnkiem i ziołami zachwycą każdego. Bułeczki z czosnkiem i ziołami zaskakują nie tylko oryginalnym smakiem, ale też niezwykłym kształtem muffinek.
Mąkę przesiać przez sito, dodać drożdże, cukier, olej oraz ciepłe mleko. Wszystkie składniki wymieszać, a następnie wyrobić ciasto. Miskę owinąć folią i odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia ciasta. Kolejnym krokiem jest przygotowanie nadzienia do bułeczek, miękkie masło należy połączyć z czosnkiem i ulubionymi przyprawami. Ciasto zwinąć na kształt węża, którego kroimy na plasterki.
Każdy z plasterków rozwałkować, na okręgu z ciasta umieścić łyżkę nadzienia, plaster ciasta wraz z nadzieniem złożyć czterokrotnie. Zwinięte czterokrotnie plastry ciasta umieszczać w foremkach na muffinki, po 2 lub 3 sztuki do jednej formy, smarować wierzch żółtkiem.
Comments are closed.