Kilka przepisów na sałatki, które można zjeść nawet o północy, a pomimo to dalej chudnąć i to w szybkim tempie.

Składniki:

  • 170 g tuńczyka w sosie własnym,
  • 2 pomidory,
  • ok. 4 liście sałaty,
  • 240 g kukurydzy,
  • 100 g czarnych oliwek bezpestkowych,
  • sól do smaku,
  • czarny pieprz do smaku.

 

 

Sposób przygotowania:

Liście sałaty należy dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć je na durszlaku bądź ręczniku papierowym. Z tuńczyka trzeba usunąć nadmiar płynu i przełożyć go do miski. Pomidory po umyciu pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Można dodać również kilka kropel oliwy z oliwek. Tę sałatkę najlepiej spożyć tuż po przygotowaniu.

 

 

Sałatka z kurczakiem

Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!