Ulubione danie mojej rodziny. Przepis na delikatne klopsiki z ziemniakami i czosnkiem.

Do miski przełóż całe mięso mielone. Cebule posiekaj na drobną kosteczkę, a później przełóż ją do miski z mięsem. Dodaj bułkę tartą oraz jajko. Wszystko dopraw solą i pieprzem, a następnie dobrze wymieszaj. Z mięsnej masy, która powstała ukształtuj kulki. Powinny one być trochę większe niż orzech włoski.

 

 

Do drugiej miski przełóż pure ziemniaczane, dodaj masło oraz jajko. Analogicznie wszystko dopraw solą oraz pieprzem, a później dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.

 

 

Ser pokrój w drobną kosteczkę. Z masy ziemniaczanej uformuj kulki, takiej samej wielkości jak te z mięsa, ale tym razem w trakcie formowania, włóż do każdej kulki odrobinę sera.

Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!