Tymi kotlecikami warzywnymi poczęstowała mnie moja babcia. Smaczniejsze niż mięsne. 15 min i gotowe

Szybkie kotleciki warzywne gotowe w 15 minut. Koniecznie wypróbuj, są naprawdę pyszne!

 

Wegetariańskie kotleciki to doskonała alternatywa dla ich mięsnych odpowiedników. Są równie smaczne, pożywne i zdrowe!

Ich wykonanie trwa zaledwie kilkanaście minut i jest niezwykle proste. Do wykonania kotletów potrzebujesz jedynie kilku prostych składników.

 

Wskazówka – możesz dodać do kotlecików jedną lub dwie łyżki chudego twarogu. Będą wtedy jeszcze bardziej soczyste.

 

Składniki:

  • 400 gramów gotowej mieszanki warzywnej,
  • 3 łyżki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Wykonanie:

Dokładnie zblenduj zamrożone warzywa. Następnie, dodaj do nich jajka, mąkę oraz przyprawy. Całość wymieszaj.

 

 

Rozprowadzaj kotleciki łyżką na rozgrzanej patelni. Smaż przez około 2-3 minuty po dwóch stronach.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!