You might also like
Zobacz, czy mięso nadaje się już do wyjęcia. Natnij je i sprawdź, czy jest czerwone – jeśli tak, nadal gotuj. Jeśli jednak wydobywa się z niego przezroczysty płyn, mięso jest gotowe.
W osobnym naczyniu wymieszaj wodę, oliwę, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy, łącznie z solą i cukrem. Cebulę poszatkuj w krążki lub w półkrążki. Mięso wyjęte z wody również pokrój w niezbyt grube plastry.
Odstaw do lodówki na kilka godzin – nawet na całą noc. Ale przynajmniej na 4 godziny – i przez ten czas, co godzinę, wymieszaj delikatnie mięso.
Po wyjęciu wyłóż mięso na dekoracyjnym talerzu i użyj świeżych ziół do ozdobienia i nadania aromatu. Papryczkę chili przekrój wzdłuż i pozbądź się nasion. Rozdrobnij ją nożem i posyp wieprzowinę.
Zamiast wieprzowiny możesz użyć wołowinę. Nie każdy przepada za intensywnym smakiem i zapachem kolendry.
Comments are closed.