You might also like
To znakomite danie jest nie tylko pyszne, ale i sycące. Świetnie sprawdzi się nie tylko na obiad, ale również na kolację. Nawet najbardziej wybredni domownicy chętnie jej skosztują i poproszą o więcej.
Cukinię umyj. Następnie odetnij końce oraz obierz, w całości lub co drugi pasek. Tak przygotowaną cukinię potnij na krążki (niezbyt cienkie). Olej wymieszaj z przyprawami. Cukiniowe krążki rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posmaruj przygotowaną wcześniej mieszanką. Cukinię piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Cebulę, czosnek, paprykę oraz przeznaczone na farsz pomidory pokrój na niewielkie kawałki. W drobną kostkę pokrój również mięso z kurczaka.
Na niewielkie ilości olej podsmaż cebulę. Gdy będzie już gotowa dodaj paprykę oraz kurczaka. Smaż przez chwilę a potem dodaj pomidory oraz przyprawy. Wszystko wymieszaj.
Podsmażaj jeszcze chwilę a następnie zdejmij z ognia. Za pomocą łyżki zrób w upieczonych krążkach cukinii niewielkie wgłębienia a następnie wypełnij je farszem. Na nadzieniu połóż plaster pomidora, całość polej sosem i posyp starym serem.
Comments are closed.