Nieziemsko puszyste pączki – Zawsze przygotowuję je według tej metody. Właśnie dzięki temu zestawowi składników, ich smak jest niepowtarzalny.

Kilka dni w roku, pączki i chruściki to obowiązkowe dania, dlatego chciałabym podzielić się z Wami niezawodnym przepisem na maleńkie pączki z mlekiem skondensowanym, które piekę od wielu lat.

 

 

Przygotowuję je zawsze w ten sam, sprawdzony sposób, co zajmuje mi zaledwie kilka chwil, dlatego przyjemnie je piekę dla moich najbliższych i zawsze przygotowuję podwójną porcję. Musisz koniecznie spróbować!

 

SKŁADNIKI:
  • mleko skondensowane słodzone – 1 puszka
  • jaja – 2 sztuki
  • mąka pszenna – ilość wg potrzeby
  • szczypta soli
  • szczypta sody
  • cukier puder – do ozdobienia
  • olej – do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W dużej misce, ubij jajka z mlekiem skondensowanym, solą i sodą. Następnie, stopniowo dodawaj mąkę i zagniataj delikatne, miękkie ciasto.

 

2. Przygotowane ciasto podziel na mniejsze części, z każdej formując wałek. Każdy wałek pokrój na fragmenty o długości 2 cm i uformuj z nich niewielkie kuleczki.

 

3. Na rozgrzanej patelni z głębokim olejem, smaż każdą kulę na złoty kolor z obu stron.   I gotowe!

 

 

Przed serwowaniem, obficie obsyp gotowe mini-pączki cukrem pudrem i zaproś swoich bliskich na słodki festiwal smaków. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!