You might also like
Umytą cytrynę i imbir pokroić w talarki, wrzucić je do blendera po czym zmiksować wraz z czterema ząbkami czosnku. Zblendowane składniki przekładamy do garnka i zalewamy wodą, wszystko podgrzewamy na średnim ogniu.
Wywar NIE może się zagotować, to bardzo ważne. Kiedy nasza mikstura wystygnie, używając sitka odcedzamy syrop i rozlewamy go do szklanych butelek. Należy pamiętać aby szczelnie zakręcić butelki i zawsze syrop trzymać w lodówce.
W momencie kiedy będziemy chcieli zacząć kurację oczyszczającą, musimy mocno wstrząsnąć butelką. Należy pić codziennie pół szklanki na czczo lub dwie godziny przed jedzeniem.
Pamiętajmy też, że kuracja powinna trwać trzy tygodnie, powinniśmy być w niej wytrwali, bo inaczej może nie spełnić oczekiwanych efektów. Po trzech tygodniach, należy zrobić sobie tygodniową przerwę i jeśli zajdzie taka potrzeba powtórzyć cały proces jeszcze raz
Comments are closed.