You might also like
Wydają się banalne i częste przygotowywanie ich, na pewno nie wskazuje na to, że mogą czymkolwiek zadziwić. Jednak co, jeśli ci powiem, że mam zupełnie nowy i genialny sposób na przygotowanie ich?
Właśnie tak, mam nowy sposób! Sekret ich nietypowego smaku tkwi w marynacie. Dodatkowo powiem, że przepis ten jest szybki i niedrogi. Sam przepis jest tak prosty, że nie ma potrzeby go nigdzie zapisywać. Każdy da radę go zapamiętać. Spróbuj je przygotować i zaskoczyć gości!
W pierwszej kolejności obieramy ziemniaki, kroimy w ćwiartki i wrzucamy do garnka z wodą. Nie solimy jej i gotujemy ziemniaki na półtwardo. Wystarczy do tego około 5 do 7 minut.
W trakcie kotowania ziemniaków przechodzimy do zrobienia sosu. Czosnek przepuszczamy przez praskę i mieszamy razem z sosem sojowym. Do tego dodajemy olej słonecznikowy, sól oraz pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką.
Kartofle delikatnie studzimy. Wlewamy sos sojowy na warzywa i równomiernie go rozprowadzamy tak, by pokryły całość. Przykrywamy naczynie pokrywką i delikatnie potrząsamy.
Blaszkę smarujemy olejem słonecznikowym i rozkładamy na jej powierzchni wcześniej przygotowane ziemniaki. Pilnujemy by były między nimi delikatne odstępy. Pieczemy je w temperaturze 200 stopni przez około 15 do 20 minut.
Comments are closed.