Te przekąski z jajek zawsze znikają ze stołu jako pierwsze. Mój hit na każdej imprezie

Przekąska z jajek to banalnie proste w przyrządzaniu danie, które pasuje na każdą okazję.

Proste w przygotowaniu i niezajmujący zbyt wiele cennego czasu jest czymś, z czym każda gospodyni domowa świetnie sobie poradzi.

Wygląda nie tylko kusząco, ale i smakuje wybornie. Kombinacja składników wprawi w zachwyt każdego smakosza. Przeczytaj ten przepis i koniecznie go zachowaj. Przyda Ci się z pewnością.

Zalecane składniki:

  • 200 g plasterków szynki
  • 20 g marchwi po koreańsku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ser śmietanowy
  • sól i pieprz
  • 2 jajka

Wyczarujmy dzieło sztuki:

Skoro składniki niniejszego przepisu mamy już pod ręką, zabieramy się do pracy. Wpierw ugotujmy, ostudźmy i obierzmy nasze jajka. W następnej kolejności możemy przejść do sera. Zetrzyjmy go, korzystając z tarki o drobnych oczkach. W tym wypadku mamy przydatną radę.

Nim zabierzemy się za tarcie sera, przytrzymajmy go nieco w zamrażalce. Łatwiej będzie go później ścierać. Gdy już ser mamy starty, umieśćmy go w misce. Do tej samej miski wrzućmy również drobno posiekaną marchewkę.

 

 

Teraz zabierzmy się za nasze jajka. Korzystając z tarki, zetrzyjmy je, a następnie wrzućmy do reszty składników.

Nie zapominajmy o soli i pieprzu. Gdy już doprawimy zawartość miski, dodajmy majonezu i dokładnie to wszystko wymieszajmy. Gotowy już farsz możemy nałożyć na plasterki szynki, które zwiniemy w rulon.

W tym miejscu rzecz istotna. Sposób postępowania z szynką zależy od jej grubości. Jeśli plasterki są cienkie, to powinny się trzymać. Jeśli są grubsze to, potrzebne nam będą wykałaczki.

Tak przygotowany delikates przystroi każdy stół i wprawi w zachwyt współbiesiadników. Życzymy smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!