You might also like
Wygląda nie tylko kusząco, ale i smakuje wybornie. Kombinacja składników wprawi w zachwyt każdego smakosza. Przeczytaj ten przepis i koniecznie go zachowaj. Przyda Ci się z pewnością.
Skoro składniki niniejszego przepisu mamy już pod ręką, zabieramy się do pracy. Wpierw ugotujmy, ostudźmy i obierzmy nasze jajka. W następnej kolejności możemy przejść do sera. Zetrzyjmy go, korzystając z tarki o drobnych oczkach. W tym wypadku mamy przydatną radę.
Nim zabierzemy się za tarcie sera, przytrzymajmy go nieco w zamrażalce. Łatwiej będzie go później ścierać. Gdy już ser mamy starty, umieśćmy go w misce. Do tej samej miski wrzućmy również drobno posiekaną marchewkę.
Nie zapominajmy o soli i pieprzu. Gdy już doprawimy zawartość miski, dodajmy majonezu i dokładnie to wszystko wymieszajmy. Gotowy już farsz możemy nałożyć na plasterki szynki, które zwiniemy w rulon.
W tym miejscu rzecz istotna. Sposób postępowania z szynką zależy od jej grubości. Jeśli plasterki są cienkie, to powinny się trzymać. Jeśli są grubsze to, potrzebne nam będą wykałaczki.
Comments are closed.