You might also like
W pierwszej kolejności zaczynamy od przecięcia głowy kapusty na pół. Należy pamiętać, aby dokładnie usunąć wszystkie zewnętrzne liście, jak również o tym, aby odciąć łodygę. W następnej kolejności należy poszatkować kapustę.
W garnku, które posiada głębokie dno należy rozpuścić masło oraz włożyć do niego kapustę. Następnie należy wymieszać oraz dodać pozostałe składniki. Potem trzeba przykryć garnek pokrywką i zagotować.
Nie wolno zapominać o zmniejszeniu temperatury i pozostawieniu w ten sposób kapusty przez około 2,5 godziny. Kapustę wedle potrzeby należy również posolić oraz popieprzyć kolejny raz.
Najpierw na patelni podsmażamy mostek. Usmażone kawałki wykładamy na talerz i do rondla dodajemy masło, cebulę, jabłka oraz posiekaną kapustę. I smażymy przez około trzy minuty.
W następnej kolejności wlewamy piwo, dodajemy sól, kminek, jak również pieprz i cukier. I gotujemy przez około godzinę. Następnie chwilę przed końcem dodajemy wcześniej podsmażone mięso i mieszamy.
Comments are closed.