You might also like
Pyszne, delikatne kawałki naturalnego mięsa za każdym razem wyjdą Ci przepysznie soczyste dzięki naszym wskazówkom. Zobacz, czego potrzebujesz, by sprawić radość bliskim i miłośnikom idealnie dopieczonych kąsków przy nadchodzącym wspólnym posiłku.
Weź mięso w całości i pokrój je dobrze naostrzonym nożem na sześć równych plastrów. Następnie każdy z nich obtocz w mące z obu stron.
Rozgrzej olej na patelni. Każdy kawałek smaż po kilka minut z jednej i z drugiej strony, a potem odłóż na osobny talerz. W razie powstania nadmiaru oleju można go odlać bezpośrednio na patelnię, ponieważ jeszcze się przyda.
Na tę samą patelnię z olejem, na której smażyło się mięso, wyłóż pokrojony czosnek, zmniejsz ogień do minimum i podsmaż go krótko około minuty lub dwóch. Do czosnku dodaj mąkę, po czym kontynuuj smażenie, często mieszając i uważając, by niczego nie przypalić.
Patelnię z czosnkiem i mąką zalej wodą, dodaj przyprawy, a następnie dobrze wymieszaj. Do powstałego w ten sposób sosu przełóż upieczone mięso. Idealnym dodatkiem do potrawy są frytki, ziemniaki lub purée ziemniaczane.
Comments are closed.