Przepis na szybkie bułeczki: 1 szklanka jogurtu, ser i 20 minut w piekarniku: Niesamowicie szybkie i smaczne

Jogurt i wodę wlewamy do jednej miski, dodajemy białko od jajka, sok z cytryny, sól, cukier i dokładnie wymieszać przy użyciu trzepaczki. Po wymieszaniu dodajemy proszek do pieczenia i mąkę. Po dodaniu proszku i mąki znowu dokładnie mieszamy. Dodajemy masło i z takiej mieszanki robimy gładkie ciasto.

 

 

Tak przygotowane ciasto odkładamy do miski na około 10 minut. Ciasto musi być pod przykryciem, np. bawełnianym ręcznikiem.

W czasie gdy ciasto rośnie, bierzemy zioła i serek śmietankowy – nadzienie może oczywiście być inne, ale to proponowane jest sprawdzone i smaczne.

Ciasto po wyrośnięciu formujemy w rulon i dzielimy na mniejsze kawałeczki.

 

 

Z każdego kawałka tworzymy placek, w który wkładamy wcześniej przygotowane nadzienie i zawijamy.

 

 

Kładziemy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Smarujemy żółtkiem i olejem.

 

 

Bułki należy piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

2 of 2Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!