Przepyszne ciasto bez pieczenia – chwilka roboty i gotowe. Goście zachwyceni

 

Żelatynę należy rozpuścić za pomocą kuchenki mikrofalowej. Następnie dodajemy do niej 2-3 łyżki śmietany i dokładnie mieszamy składniki. Teraz uzyskaną masę dodajemy do pozostałej śmietany i ubijamy do uzyskania gładkiej masy.

 

Przygotowujemy foremkę do ciasta i przykrywamy ją folią. Ciasto układamy warstwowo: na zmianę cienka warstwa kawałków czekolady i warstwa śmietany. Na wierzchu powinniśmy mieć warstwę czekoladową.

Przykrywamy ciasto folią i wstawiamy na noc do lodówki. Kolejnego dnia przygotowujemy polewę. Łączymy 50 g czekolady, 15 g masła oraz 2 łyżki mleka.

 

Następnie rozpuszczamy składniki parą wodną. Polewamy ciasto i odstawiamy je na kwadrans (temperatura pokojowa). Gotowe! Bon Appetit drodzy czytelnicy. 

3 of 3Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!