Przepyszne rolki z nadzieniem. Lepiej zrób podwójną porcję. Zjadłam 20 na raz.

Jeżeli Ty lub ktoś z twoich znajomych jest smakoszem jabłek dzisiejszy przepis jest w sam raz.

Kiedy zjesz jedną porcję to gwarantuję Ci, że na niej nie poprzestaniesz i pokochasz przygotowywać te przepyszne rolki, właśnie ze względu na ich jabłkowe nadzienie. Deser będzie wspaniale komponować się z gorącymi napojami takimi jak kawa czy herbata.

Składniki

  • 4 jabłka,
  • 200 G cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 125 G masła
  • 125 ml oleju roślinnego
  • 125 mililitrów kefiru
  • 75 G Cukru pudru
  • 10 G cukru waniliowego
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • jedno jajko
  • 630 G mąki

 

Przygotowanie:

Żeby przygotować nadzienie zmieszaj na patelni starte jabłka z cukrem, a następnie gotuj na ogniu przez mniej więcej 25 minut. Potem dodaj cynamon, wymieszaj i schłodź.

Następnie w misce zmieszaj:

  • Masło
  • olej roślinny,
  • kefir,
  • cukier puder,
  • cukier waniliowy,
  • kurkumę,
  • skrobię
  • jajka.

Powoli wsypuj mąkę do masy, a potem zagnieć ciasto. Weź kawałek ciasta, zrób kulkę i rozwałkuj ją, połóż nadzienie, a następnie wyrównaj i zrób z niej rulon. W piekarniku piecz rolki przez 30 minut w temperaturze 180 ° C.

Jeszcze jedno na koniec, nie zapomnij udostępnić tego przepisu swoim znajomym, których królestwem jest kuchnia!

Jeżeli Ty lub ktoś z twoich znajomych jest smakoszem jabłek dzisiejszy przepis jest w sam raz. Kiedy zjesz jedną porcję to gwarantuję Ci, że na niej nie poprzestaniesz i pokochasz przygotowywać te przepyszne rolki, właśnie ze względu na ich jabłkowe nadzienie. Deser będzie wspaniale komponował się z gorącymi napojami takimi jak kawa czy herbata.

Składniki

  • 4 jabłka,
  • 200 G cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 125 G masła
  • 125 ml oleju roślinnego
  • 125 mililitrów kefiru
  • 75 G Cukru pudru
  • 10 G cukru waniliowego
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • jedno jajko
  • 630 G mąki

Przygotowanie:

Żeby przygotować nadzienie zmieszaj na patelni starte jabłka z cukrem, a następnie gotuj na ogniu przez mniej więcej 25 minut. Potem dodaj cynamon, wymieszaj i schłodź.

Następnie w misce zmieszaj:

  • Masło
  • olej roślinny,
  • kefir,
  • cukier puder,
  • cukier waniliowy,
  • kurkumę,
  • skrobię

Powoli wsypuj mąkę do masy, a potem zagnieć ciasto. Biorąc kawałek ciasta, zrób kulkę i rozwałkuj ją, połóż nadzienie, a następnie wyrównaj kulkę i zrób z niej rulon.

W piekarniku piecz rolki przez 30 minut w temperaturze 180 °C. Jeszcze jedno na koniec, nie zapomnij udostępnić tego przepisu swoim znajomym, których królestwem jest kuchnia!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!