Jeżeli Ty lub ktoś z twoich znajomych jest smakoszem jabłek dzisiejszy przepis jest w sam raz.
Kiedy zjesz jedną porcję to gwarantuję Ci, że na niej nie poprzestaniesz i pokochasz przygotowywać te przepyszne rolki, właśnie ze względu na ich jabłkowe nadzienie. Deser będzie wspaniale komponować się z gorącymi napojami takimi jak kawa czy herbata.
Składniki
- 4 jabłka,
- 200 G cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 125 G masła
- 125 ml oleju roślinnego
- 125 mililitrów kefiru
- 75 G Cukru pudru
- 10 G cukru waniliowego
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka kurkumy
- jedno jajko
- 630 G mąki
Przygotowanie:
Żeby przygotować nadzienie zmieszaj na patelni starte jabłka z cukrem, a następnie gotuj na ogniu przez mniej więcej 25 minut. Potem dodaj cynamon, wymieszaj i schłodź.
Następnie w misce zmieszaj:
- Masło
- olej roślinny,
- kefir,
- cukier puder,
- cukier waniliowy,
- kurkumę,
- skrobię
- jajka.
Powoli wsypuj mąkę do masy, a potem zagnieć ciasto. Weź kawałek ciasta, zrób kulkę i rozwałkuj ją, połóż nadzienie, a następnie wyrównaj i zrób z niej rulon. W piekarniku piecz rolki przez 30 minut w temperaturze 180 ° C.
Jeszcze jedno na koniec, nie zapomnij udostępnić tego przepisu swoim znajomym, których królestwem jest kuchnia!
Jeżeli Ty lub ktoś z twoich znajomych jest smakoszem jabłek dzisiejszy przepis jest w sam raz. Kiedy zjesz jedną porcję to gwarantuję Ci, że na niej nie poprzestaniesz i pokochasz przygotowywać te przepyszne rolki, właśnie ze względu na ich jabłkowe nadzienie. Deser będzie wspaniale komponował się z gorącymi napojami takimi jak kawa czy herbata.
Składniki
- 4 jabłka,
- 200 G cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 125 G masła
- 125 ml oleju roślinnego
- 125 mililitrów kefiru
- 75 G Cukru pudru
- 10 G cukru waniliowego
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka kurkumy
- jedno jajko
- 630 G mąki
Przygotowanie:
Żeby przygotować nadzienie zmieszaj na patelni starte jabłka z cukrem, a następnie gotuj na ogniu przez mniej więcej 25 minut. Potem dodaj cynamon, wymieszaj i schłodź.
Następnie w misce zmieszaj:
- Masło
- olej roślinny,
- kefir,
- cukier puder,
- cukier waniliowy,
- kurkumę,
- skrobię
Powoli wsypuj mąkę do masy, a potem zagnieć ciasto. Biorąc kawałek ciasta, zrób kulkę i rozwałkuj ją, połóż nadzienie, a następnie wyrównaj kulkę i zrób z niej rulon.
Comments are closed.