Nasze proste triki pozwolą Ci przyrządzić przepysznego kurczaka za każdym razem. Rodzina i znajomi będą zachwyceni.

Mięso dokładnie myjemy, pozbywając się skrzydeł i szyi. Następnie przekrawamy go na pół. Do miski wrzucamy olej, sól, pieprz lub inne przyprawy wedle uznania. Każdy kawałek należy obtoczyć dokładnie w mieszance.

 

 

Kawałki kurczaka układamy obok siebie na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek kurczaka należy potraktować kilkoma cięciami nożem.

 

 

Do piekarnika rozgrzanego do 250 °C włóż kurczaka na 20 minut, do momentu lekkiego zarumienienia. Następnie wyjmij z piekarnika i posmaruj mieszanką przygotowaną z majonezu i koncentratu pomidorowego.

 

 

Bardzo dokładnie natrzyj nim kawałki mięsa. Temperaturę piekarnika zmniejsz do 180 °C i trzymaj kurczaka przez kolejne 40 minut do uzyskania złotego koloru skórki.

 

 

Propozycja podania mięsa: ziemniaczki puree w towarzystwie tartych buraczków. Smacznego!

2 of 2Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!