Przepis na pyszną przekąskę z cukinii – wystarczy pokroić w plasterki dodać dodatki i do piekarnika – każdy poprosi o dokładkę
887
Cebulę pokrojoną na drobniutką kostkę;
Marchew startą na tarce;
Posiekane zioła (opcjonalnie);
Starty ser;
Czosnek przeciśnięty przez praskę;
Majonez;
Śmietanę.
Dla zaostrzenia smaku możesz dodać łyżeczkę musztardy (nie musisz)
Wszystko wymieszaj i nałóż na kawałki cukinii. Na każdą równomierną ilość.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni i zapiekaj cukiniowe przekąski przez około 20 minut. Podawaj schłodzone a nawet zimne – będą smakować idealnie w każdej postaci. Do ulepszenia smaku możesz przygotować też swój ulubiony dip/sos i postawić go obok aby każdy mógł z niego skorzystać.
Comments are closed.