Przepis na pyszną przekąskę z cukinii – wystarczy pokroić w plasterki dodać dodatki i do piekarnika – każdy poprosi o dokładkę

  • Cebulę pokrojoną na drobniutką kostkę;
  • Marchew startą na tarce;
  • Posiekane zioła (opcjonalnie);
  • Starty ser;
  • Czosnek przeciśnięty przez praskę;
  • Majonez;
  • Śmietanę.
  • Dla zaostrzenia smaku możesz dodać łyżeczkę musztardy  (nie musisz)

 

 

Wszystko wymieszaj i nałóż na kawałki cukinii. Na każdą równomierną ilość.

 

 

Piekarnik nagrzej do 180 stopni i zapiekaj cukiniowe przekąski przez około 20 minut. Podawaj schłodzone a nawet zimne – będą smakować idealnie w każdej postaci. Do ulepszenia smaku możesz przygotować też swój ulubiony dip/sos i postawić go obok aby każdy mógł z niego skorzystać.
3 of 3Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!