You might also like
Obraną cebulę kroimy w pół-pierścienie i wrzucamy do miski. Cukier, sól, wodę i ocet jabłkowy dodajemy do miski z cebulą i całość dokładnie mieszamy. Wymieszane składniki odstawmy na około 10-15 minut.
Filet z kurczaka należy ugotować, ostudzić i pokroić na nieduże kawałeczki. Nasz pęczek ziół dokładnie płuczemy, osuszamy i siekamy na drobno.
Marchewkę również gotujemy i studzimy, ale nie krójmy, tylko zetrzyjmy ją na grubej tarce. Ugotowane i ostudzone jajka rozdzielamy na białka i żółtka – białka zetrzyjmy na tarce z grubymi oczkami, a żółtka na tarce z małymi. Twardy ser również ścieramy na drobnej tarce z małymi oczkami.
Układanie warstw zacznijmy od kurczaka, którego po ułożeniu na dnie blaszki smarujemy niegrubą warstwą majonezu. Teraz użyjmy części naszych ziół – przykrywami nimi kurczaka z majonezem.
Po odcedzeniu zamarynowanej cebuli układamy ją jako kolejną warstwę i smarujemy majonezem. Na cebule kładziemy ugotowane marchewki, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i ponownie przykrywamy warstwą majonezu.
Comments are closed.