You might also like
Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i wykładamy je po obwodzie naszej sałatki. Z pokrojonych w małe pierścienie oliwek również robimy – tym razem mniejszy – okrąg przylegający od wewnątrz do pomidorowego okręgu.
Posiekane zioła będą stanowiły trzeci okrąg na wierzchu sałatki. Czwarte, ostatnie warzywne koło tworzymy z posiekanej papryki i wypełniamy jego środek startym białkiem oraz szczyptą kukurydzy.
Tak przygotowaną sałatkę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy formę do lodówki na około 2,5 godziny lub nawet na całą noc. Przed podaniem pamiętajmy o zdjęciu folii, tak aby w pełni wyeksponować wspaniałe dekorację naszej sałatki.
Z łatwością możemy zmienić efektowną kolorystykę sałatkowych dekoracji. Warto próbować różnych kombinacji, zamieniając np. klasyczną czerwień pomidorów na żółte pomidorki cherry, a nawet na zupełnie inne warzywo.
Comments are closed.