Pyszna Sałatka Wielowarstwowa „Gość przy stole”. Pyszna w smaku, zaskoczy nie jednego gościa

  • białka jajek (zostawmy trochę do późniejszej dekoracji),
  • majonez,
  • roztarty ser,
  • znowu majonez
  • na koniec żółtka jajek

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i wykładamy je po obwodzie naszej sałatki. Z pokrojonych w małe pierścienie oliwek również robimy – tym razem mniejszy – okrąg przylegający od wewnątrz do pomidorowego okręgu.

 

 

Posiekane zioła będą stanowiły trzeci okrąg na wierzchu sałatki. Czwarte, ostatnie warzywne koło tworzymy z posiekanej papryki i wypełniamy jego środek startym białkiem oraz szczyptą kukurydzy.

Tak przygotowaną sałatkę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy formę do lodówki na około 2,5 godziny lub nawet na całą noc. Przed podaniem pamiętajmy o zdjęciu folii, tak aby w pełni wyeksponować wspaniałe dekorację naszej sałatki.

 

 

Z łatwością możemy zmienić efektowną kolorystykę sałatkowych dekoracji. Warto próbować różnych kombinacji, zamieniając np. klasyczną czerwień pomidorów na żółte pomidorki cherry, a nawet na zupełnie inne warzywo.

Możliwości jest mnóstwo, dlatego nie bójmy się eksperymentować. Smacznego!

3 of 3Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!