Upały za oknem sprzyjają jedzeniu lekkich, smacznych potraw, bazujących na warzywach, do takich właśnie należą mięsne kotleciki z dodatkiem kapusty. Połączenie mięsa i kapusty daje sycące, a zarazem lekkostrawne i świeże danie.
Doskonale sprawdzi się w kuchni wszystkich będących na diecie, jak również tych, którzy latem zmagają się z brakiem apetytu. Mąkę i bułę tartą w kotlecikach zastępuje królowa lata – kapusta oraz twarożek zapobiegający rozlatywaniu się kotletów.
Przygotować naczynie odpowiedniej wielkości, umieścić w nim mięso wraz z przyprawami. Kapustę umyć, osuszyć, a następnie drobno poszatkować. Przygotować oddzielny pojemnik, umieścić w nim twaróg i jajko, utrzeć na gładką masę.
Do masy z twarogu i jajka dodać mielone mięso z przyprawami, wszystko dokładnie wymieszać. Koperek drobno posiekać. Do masy dodać kapustę oraz posiekany koperek, wszystko dokładnie wymieszać aż składniki się połączą.
Comments are closed.