You might also like
Jedną z nich są roladki, które idealnie nadają się zarówno na świąteczny jak i niedzielny czy też tygodniowy obiad. Zasmakują każdemu!
Mięso z kurczaka pokroić jak na kotlety i delikatnie roztłuc je za pomocą tłuczka, a następnie przyprawić zarówno solą jak i czarnym pieprzem. Przygotowując farsz należy marchewkę po obraniu i dokładnym umyciu zetrzeć na tarce.
Porcje przygotowanego farszu wykładać na plastry rozklepanego fileta z kurczaka. Zwijać je w rulony, a dla pewności, aby nic nie wysypało się ze środka albo zwinąć je za pomocą nitki, albo krawędzie spiąć wykałaczkami.
Zdjąć nitki z roladek. Do naczynia żaroodpornego wlać na dno albo wodę, albo bulion, a potem obsmażone roladki. Całość wstawić do wcześniej dobrze rozgrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Comments are closed.