You might also like
Drób jest też niezwykle zdrowy i zalecany przede wszystkim dla osób z alergiami pokarmowymi. Wyjątkowo smakuje naszym najmłodszym.
Tak więc, koniecznie zapoznaj się z przepisem na roladki drobiowe z niezwykle smakowitym i aromatycznym serowym nadzieniem. Wypróbuj i przekonaj się sama!
1. Filety z kurczaka umyj, oczyść i osusz papierowym ręcznikiem, a następnie przekrój każdy z nich na pół i delikatnie rozbij za pomocą tłuczka, używając do tego folii spożywczej. Pamiętaj, że mięso drobiowe jest bardzo delikatne i łatwo można uszkodzić jego strukturę. Gotowe plastry mięsa przykryj folią spożywczą i odłóż do lodówki. W tym czasie, przygotuj pyszne nadzienie.
2. Cebulę obierz i pokrój na drobną kostkę. Następnie podsmaż ją na patelni z olejem, a gdy zacznie się szklić – dodaj obraną i startą na grubych oczkach marchewkę. Podsmaż wszystko na małym ogniu, mieszając często, aż warzywa będą miękkie.
3. Serek do smarowania pokrój na małe kawałki i stop w małym garnku na niskim ogniu, często mieszając, aby uzyskać gładką, jednolitą masę.
4. Następnie, do stopionego sera dodaj podsmażoną cebulę i marchewkę, orzechy włoskie i dokładnie wszystko wymieszaj.
5. Na każdym kawałku mięsa nałóż łyżkę nadzienia na brzegu i ciasno zawiń, upewniając się, że wszystkie brzegi są dobrze zamknięte. Jeżeli potrzebujesz, możesz zabezpieczyć roladki wykałaczkami.
6. Każdą roladkę najpierw zanurzaj w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, a potem smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!
Comments are closed.