Są one pysznym przysmakiem. Lekko słony smak w połączeniu z gruzińskimi przyprawami ucieszy każde podniebienie. Przepis.

Poniższy przepis jest dla każdego, kto lubi ogórki. Ogórki te są świetne dla osób świadomych swojej diety. Również smakują wyśmienicie.

Ta przekąska jest pyszna i świetna na słone przekąski. Gruzińskie ogórki różnią się od innych typów sposobem użycia przypraw i ziół. Można je jeść już na drugi dzień od zrobienia.

 

 

Składniki:

  • Jeden kilogram ogórków
  • Pół pęczka kolendry
  • 1/4 łyżeczki soli
  • Pół łyżeczki kminku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • Trzy ząbki czosnku

 

Jak przygotować?

Najpierw trzeba będzie połączyć kminek, czerwoną paprykę i cukier z solą. Idealne przyprawy uzyskamy, gdy wszystko zostanie dokładnie połączone.

 

 

Młode ogórki pokrój w paski, uprzednio je myjąc. Do pokrojonych ogórków dodajemy przyprawy i czosnek. Całość należy przechowywać w lodówce przez co najmniej 12 godzin.

 

 

Dobrze wymieszać ogórki i przyprawy. Smacznego.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!