Sekretem jest nietypowa marynata. Pyszne marynowane mięso z cebulą.

Po upływie 30 minut całość należy posolić i gotować przez następne 10 minut. Potem należy sprawdzić, czy mięso jest już gotowe. W tym celu wykonuje się nacięcie. Kiedy sok jest bezbarwny, możemy przejść do dalszej części. Jeżeli będzie czerwony to należy wydłużyć czas gotowania.

Równolegle można przystąpić do przygotowania marynaty złożonej z: 50 ml wody, oleju, soku z cytryny lub limonki, octu balsamicznego, przypraw, soli oraz cukru.

 

W następnej kolejności należy pokroić cebulę w cienkie pierścienie lub półpierścienie. Mięso należy pokroić w plasterki o średniej grubości. Pokrojone mięso należy układać warstwowo na przemian z pokrojoną cebulą. Całość należy zalać marynatą i szczelnie przykryć przy pomocy folii spożywczej.

Minimalny czas chłodzenia to 4 godziny, jednak wówczas należy pamiętać o co godzinnym wymieszaniu zawartości. Najlepszym rozwiązaniem jest pozostawienie zawartości na całą noc w lodówce.

 

Przed podaniem potrawy gościom, należy całość wyłożyć na talerzu. Dla dekoracji można wykorzystać gałązki ziół, a nawet drobno posiekaną, pozbawioną nasion, paprykę chilli.

2 of 2Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!