Serek Turecki bez grama sztucznych konserwantów i chemii, składający się tylko z 3 składników – Przepis.

Zagotuj w garnku mleko. Do gotującego się mleka wlej sok z wyciśniętej cytryny. Po dodaniu soku z cytryny zmniejsz siłę palnika do minimalnego poziomu i poczekaj na oddzielenie się serwatki. Następnie przejdź do odcedzenia wyrobu.

 

Kolejnym krokiem jest umieszczenie go na sitku i czekanie aż spłynie z niego cała woda.  Możesz teraz dodać 2 szczypty soli. Powstałą masę przełóż do pojemnika i miksuj przez około minutę do dwóch minut. I to wszystko! Serek gotowy!

 

Jeśli masz ochotę na dodatkową moc smaków, możesz dodać kilka prostych składników!

 

Serek śmietankowy z oliwą truflową

Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!