You might also like
Potrzeba jedynie kilku kluczowych składników i produktów najwyższej jakości, by bez trudu i szybko stworzyć idealne danie, w którym ryba jest absolutną gwiazdą. Wypróbuj i przekonaj się na własnej skórze!
1. Namocz matiasy w wodzie na okres dwóch godzin. Potem, wymień wodę na świeżą, dodaj 4 łyżki octu, 2 łyżki oleju i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie, pozostaw śledzie do moczenia na kolejne 2 godziny.
2. Taka podwójna kąpiel sprawi, że matiasy zyskają wyrazisty, ale zrównoważony smak, a ocet nie będzie zbyt dominujący.
3. Po tym czasie, pokrój ryby na mniejsze części i układaj w słoiku na przemian z cebulą, która powinna być pokrojona w pióra. Następnie, zalej wszystko olejem tak, aby całkowicie przykryć śledzie.
4. Szczelnie zamknij słoik i odłóż do lodówki na całą noc, aby matiasy dobrze nasiąkły zalewą. I gotowe!
Comments are closed.