Soczysta rolada z mięsa mielonego: Tak przygotowała je moja babcia, aż ślinka leci na sam widok. Oto przepis

Mięso najlepiej przyszykować wieczór wcześniej. Mięso mieszamy z mlekiem (około 100ml), dodajemy też przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.

 

 

Następnego dnia dzielimy mięso na dwie części. Formujemy z nich dwa prostokątne placki. Smarujemy je musztardą (lub ketchupem) i posypujemy serem.

 

 

Delikatnie zwijamy placki w rolady, a następnie wykładamy na blaszce do pieczenia.

 

 

Wierzch roladek można obficie polać kwaśną śmietaną.

 

 

Na koniec wkładamy do piekarnika na 45 minut i pieczemy w temperaturze 200 stopni.

Smacznego!

2 of 2Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!