Robię w weekend to ciasto raz na tydzień, codzienne rano mam świeże bułeczki na śniadanie. Poznaj przepis

 

 

Takie bułeczki sprawdzą się w wielu różnych okolicznościach. Można nie tylko podać je na śniadanie, ale także podczas przyjęcia dla dzieci, czy też popołudniowego spotkania z przyjaciółmi. Wspaniałym pomysłem będzie również zabranie bułeczek ze sobą, na przykład na lunch do pracy,  ale także na górską wędrówkę czy piknik w parku.

 

 

Bułeczki takie można także przygotować z różnego rodzaju dodatkami.

 

 

Świetnie będą pasowały na przykład rodzynki, orzechy czy drobne kawałki czekolady. By wzbogacić smak, można także dodać aromatu do ciast. Wtedy bułki będą świetnym deserem. Z kawą lub gorącą czekoladą będą smakowały wspaniale.

 

 

Na koniec kilka drobnych wskazówek:

  • jeżeli używasz świeżych drożdży, użyj ich około 30 g,
  • przed włożeniem do piekarnika posmaruj każdą bułeczkę roztrzepanym jajkiem,
  • pamiętaj by zawsze mieć w domu składniki na kolejną porcję tych pysznych bułeczek.
3 of 3Czytaj dalej
Use your ← → (arrow) keys to browse

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!